آخرین مطالب

کشف توالی دی ان ای درخت خرما

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از خبرگزاری فرانسه، محمد سوئیل سرپرست این طرح تحقیقاتی در جمع خبرنگاران گفت: دانشمندان دانشگاه ملک عبدالعزیز با همکاری محققان موسسه (BGI) در شهر شنژن چین موفق شدند نقشه ژنتیکی درخت خرما را تهیه کنند.

به گفته این مقام مسئول، تهیه این نقشه ژنتیکی به افزایش تولید خرما و جلوگیری از بیماری ها و یا درمان بهتر آفت های این درخت کمک خواهد کرد.

این پژوهش در سال ۲۰۰۸ آغاز شد و ۵ سال به طول انجامید.

در حال حاضر درخت خرما به طور گسترده ای در خاور میانه و شمال آفریقا کشت می شود و ۴۵۰ گونه از ۲۰۰۰ مورد بررسی قرار گرفته این گیاه، در کشور عربستان سعودی کشت می شود.

همچنین در حدود ۱۰۰ میلیون درخت خرما در جهان وجود دارد که ۱۰ درصد از آنها در کشور عربستان سعودی هستند و وجود آنان سبب شده است این کشور ۱۴ درصد از تولید جهانی خرما را به خود اختصاص دهد.

متخصصان عربستان سعودی در سال ۲۰۱۰ نیز اعلام کرد که با همکاری دانشمندان چینی توانستند ژنوم شتر را کشف کند.نقشه برداری و تجزیه و تحلیل دی ان ای شتر که شباهت های قابل توجهی با گاو دارد، می تواند به درک بهتر توانایی این حیوان برای مقاومت در برابر تشنگی در یک محیط بیابانی کمک کند.

همچنین با رمزگشایی محتوای ژنتیکی سیستم ایمنی بدن شتر می توان به اکتشافات بالقوه ای در علم پزشکی و درک بهتر ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی شتر برای انسان دست یافت.

درباره مدیریت سایت

همچنین ببینید

بم بزرگترین باغ شهر ایران

مقابل هر خانه به خصوص در بم ده‌ها نخل وجود دارد و به همین دلیل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.